Urineverlies tijdens het hardlopen - PowerMama

Urineverlies tijdens het hardlopen

Urineverlies tijdens het hardlopen

Last van urineverlies tijdens het hardlopen? In dit blog deel ik een simpele tip met je. Het kan een natte broek tijdens het rennen, of een pitstop in de bosjes helpen voorkomen. Ik deelde het vorige week ook al in mijn podcast over “hardlopen na de bevalling“. Luister die vooral als je meer wil horen over dit onderwerp.

Zorg voor een pasfrequentie van 176 stappen per minuut

  • Je hebt dan een hogere loopsnelheid. Het voordeel hiervan is dat je dan aanzienlijk minder kans hebt op een haklanding. Hierdoor komt er minder impact op de gewrichten én de bekkenbodem.
  • Het is beter om minder lang te lopen maar met een hogere pasfrequentie dan lang lopen met een lage pasfrequentie. Dat geeft veel meer impact op de bekkenbodem.
  • De frequentie van de voeten moet minstens 176 stappen per minuut zijn. Dit kan gecheckt worden door gedurende 15 sec te tellen hoe vaak de rechtervoet de grond raakt. Dit moet minstens 22 keer zijn.

Gebruik Spotify!

Op Spotify kun je diverse playlists vinden met verschillende rentempo’s. Je zoekt dan bijvoorbeeld op “hardlopen 176 beats per minute” en kunt lekker hardlopen op de beat van de muziek. Ook op de website jog.fm vind je diverse liedjes die overeenkomen met de pasfrequentie die je nodig hebt. Handig!

Ik hoop dat je wat hebt aan deze simpele maar nuttige tip! Let me know. Oh ja, vrouwen met deze klachten natuurlijk wel altijd even doorsturen naar een geregistreerde bekkenfysiotherapeut.

Wil je meer leren over trainen rondom de zwangerschap? Je kunt de PowerMama Opleiding online of klassikaal volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *