opleiding - PowerMama

PowerMama Opleiding

Specialiseer je tot pre- en postnataal fitness trainer

Leer hoe je vrouwen tijdens en na de zwangerschap op een veilige en verantwoorde manier kunt begeleiden. 

PowerMama Opleiding

Hé fitness professional, wil jij?

Wij bieden

De PowerMama Opleiding

Ben jij personal trainer, Crossfit Coach of werk je in de fitness en heb je vrouwelijke klanten? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met vrouwen die zwanger zijn of terugkomen na een bevalling. Deze doelgroep heeft aangepaste training nodig. De sportieve vrouw van nu wil graag sterk en fit de zwangerschap door en blijft het liefst sporten bij haar vertrouwde trainer, jij dus! Maar ze willen zich ook veilig voelen en zeker weten dat jij de juiste kennis hebt. Een zwangerschap en bevalling vraagt veel van het lijf. Het is dus belangrijk dat jij kennis hebt van pre- en postnatale fitness zodat je de juiste adviezen kunt geven. Kennis die voor elke trainer onmisbaar is.

Liever online leren of ga jij voor klassikaal op locatie?

Online opleiding

De online opleiding is voor trainers die thuis op hun eigen tempo willen leren. Deze opleiding bestaat uit online masterclasses waarin alle theorie aan bod komt. Bij deze opleiding zit wel een praktijkdag op locatie. Je krijgt bij aanvang het opleidingsboek thuisgestuurd. Je sluit de opleiding af door het maken van een online kennistoets van 35 meerkeuzevragen. Bij goed resultaat ontvang je een certificaat: “pre- en postnataal fitness trainer”. 

Startdatum:
Je kunt op elk gewenst moment starten! 

Klassikale opleiding

De klassikale opleiding duurt twee dagen is geschikt voor trainers die graag les krijgen in groepsverband. In twee dagen nemen we alle theorie en praktijk door. Je kunt direct al je vragen stellen. Je krijgt bij aanvang het opleidingsboek en tevens tevens toegang tot de online opleiding. Dit is handig als je later nog iets wil terugzoeken. Je sluit de opleiding af door het maken van een casus. Je ontvangt het certificaat: “pre- en postnataal fitness trainer”.

Startdatum: 
donderdag 29 & vrijdag 30 augustus 2024 of donderdag 21 & vrijdag 22 november 2024

 

Online Opleiding

Start vandaag online
725 Excl. BTW
 • Online opleiding
 • Een praktijkdag
 • 15 masterclasses
 • Opleidingsboek
 • Certificaat

Klassikale Opleiding

Twee dagen op locatie
975 Excl. BTW
 • Klassikaal les
 • Twee dagen
 • Online leeromgeving
 • Opleidingsboek
 • Certificaat

Over PowerMama

Door wie wordt de opleiding gegeven?

Yousra Jaddour – Eigenaar PowerMama

Ik ben Yousra, eigenaar van PowerMama en moeder van drie zonen. Inmiddels heb ik 12 jaar ervaring in het trainen van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. In Zoetermeer heb ik mijn eigen gym waarin ik exclusief met deze doelgroep werk. Ik heb diverse opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland en werk met verschillende experts samen om mijn kennis actueel te houden. Ik deel mijn enthousiasme, praktijkervaring en kennis graag met jou in de PowerMama opleiding en sta voor je klaar wanneer je vragen hebt. De insteek van deze opleiding is praktisch. Het is mijn doel dat jij de kennis die je op doet direct kunt vertalen naar de praktijk. Leuk als je mee doet! Twijfel je nog of deze opleiding voor jou geschikt is? Plan onderaan deze pagina vrijblijvend een zoom call met mij in. 

Ervaringen van cursisten

Inhoud opleiding

Opleidingsdata

Locatie:
De klassikale opleiding en de praktijkdag vindt plaats op in de PowerMama Gym in Zoetermeer. 

PowerMama Gym Zoetermeer
Dunantstraat 1211 
2713 TP Zoetermeer 

In 2024 vindt de klassikale opleiding plaats op:

 • Do 29 & vrij 30 augustus 2024
 • Do 21 & vrij 22 november 2024

In 2024 zijn de praktijkdagen die bij de online opleiding horen op:

 • Donderdag 13 juni 2024
 • Vrijdag 20 september 2024
 • Dinsdag 12 november 2024

Ervaringen van cursisten

Heel blij met de PowerMama opleiding voor trainers. Een prettige en duidelijke manier van uitleggen, met ruimte voor nuance en nuttige praktijkvoorbeelden. Zou dit zeker aanraden aan trainers die met moeders (willen) werken!

Aniek vd Reek
Leerzaam, goed onderbouwd, behulpzaam en natuurlijk heel leuk! De courses zijn mooi opgebouwd met presentaties, video’s, praktische tips en verder achtergrondinformatie voor als je de diepte in wilt als coach.
Marjolijn Snippe

Fijne uitleg van de theorie. Ben meer een praktijk mens maar door Yousra haar uitleg en masterclasses haal ik hier veel meer uit.
Ook de cursusdag was erg geslaagd, en leuk om met andere pt-ers te sparren!

Vivian van der Weide

De ervaring van Rena Swalen

Wat kun je na afloop van de opleiding?

Na afloop van de opleiding:

 • Ben jij pre- en postnataal fitness trainer en kun jij vrouwen tijdens en na de zwangerschap vol vertrouwen begeleiden.
 • Kun jij deze kennis gebruiken voor je reguliere lessen of een specifiek aanbod voor de doelgroep ontwikkelen.
 • Ben jij een goede samenwerkingspartner voor andere professionals uit de geboortezorg zoals verloskundigen of bekkenfysiotherapeuten. 
 • Kun jij de PowerMama Licentie afnemen en de magneet worden voor alle moeders uit jouw omgeving. Maak gebruik van de kennis, het netwerk, de community en de programma’s binnen de PowerMama Licentie.

Veelgestelde vragen

De online opleiding kun je op elk moment starten. Je werkt op je eigen tempo en er is geen einddatum. De inhoud blijft beschikbaar. Je plant zelf in wanneer je naar de praktijkdag wil komen. 

De klassikale opleiding bestaat uit twee lesdagen. Bij planning kun je zien wanneer de eerstvolgende editie start. 

Na aankoop van de online opleiding krijg je het opleidingsboek  thuisgestuurd. Verder volg je de video’s online. Je kunt hierbij ook bijbehorend materiaal downloaden.

Bij de klassikale opleiding behandelen we alles tijdens de les. Ook hier krijg je het opleidingsboek uitgereikt. Als bonus heb je ook toegang tot de online masterclasses, mocht je nog eens iets willen terugzoeken. 

Er zijn verschillende praktijkdagen gepland. Na aankoop kun je de gewenste datum doorgeven.

Als je de stof van alle masterclasses beheerst is het tijd voor je examen. In de online leeromgeving staat een kennistest voor je klaar. Bij 75% score ben je geslaagd en ontvang je je certificaat. Je mag deze test in totaal 1 keer herkansen als je de eerste keer niet slaagt. 

De klassikale opleiding rond je af door middel van het maken van een casus. Je krijgt je diploma aan het eind van dag twee.

Jazeker! In onze Whatsapp community kun je al je vragen stellen en je casussen en ervaringen delen.

Nee, je bent na het volgen van deze opleiding geen PowerMama Coach. Dit word je wanneer je de licentie afneemt. Meer informatie over de licentie vind je hier.

Voor het volgen van de opleiding is geen vooropleiding nodig. Als je training gaat geven is het wel gewenst om daarvoor bevoegd te zijn. Wij hebben een samenwerking met Sport&People. Daar kun je tegen korting een basis fitnessopleiding volgen.  

Het opleiding is op MBO niveau. De insteek is praktisch. 

De online opleiding bestaat uit 15 masterclasses van elke ongeveer 30 minuten. De studiebelasting is rond de 20 uur.

De klassikale opleiding duurt twee dagen. 

PowerMama werkt samen met fitness opleider Sport&People. PowerMama verzorgt de praktijkdagen van de level 4 opleiding ‘Specialist Training Zwangerschap & Postpartum (EREPS erkent). Studenten van PowerMama krijgen korting op het opleidingsaanbod van Sport&People.
Kijk hier voor alle fitness opleidingen van Sport&People: https://www.sport-people.nl/

Twijfels? Plan een zoom call in!

Heb jij nog vragen over de opleiding of
wil je overleggen of deze opleiding geschikt is voor jou? 
Plan een zoom call in.