Ik plaste in mijn broek tijdens kraambezoek - PowerMama

Ik plaste in mijn broek tijdens kraambezoek

Ik plaste in mijn broek tijdens kraambezoek

Ik ruilde mijn baan als ambtenaar bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in voor het ondernemerschap in de sport. De aanleiding? Ik plaste in mijn broek tijdens kraambezoek.

Zo’n elf jaar geleden toen ik net bevallen was van mijn derde zoon zat ik op de bank met kraamvisite. Ik voelde aandrang om naar het toilet te gaan maar nog voordat ik op kon staan werd mijn broek al warm en nat. Ik had in mijn broek geplast. Totaal geen controle over mijn bekkenbodem. Heel vervelend maar nog wel passend in de fase van herstel.

Toen ik zo’n drie maanden na mijn bevalling weer wilde gaan sporten begon ik met bootcamp. De trainer vroeg mij naar blessures maar het kwam niet in mij op dat een bevalling ook in dit rijtje thuis hoorde dus zei ik niks. Tijdens de training verloor ik urine bij het rennen en springen. Omdat ik mij schaamde zei ik hier niks over en ging stug door. Ik hoopte dat niemand het zou ruiken of zien.

Na 6 weken alles weer doen

Ik ging zelf opzoek naar informatie maar voelde mij aan mijn lot overgelaten. De verloskundige had gezegd dat ik 6 weken na de bevalling ‘alles’ weer mocht doen. Ik dacht dat rennen en springen daar ook bij hoorde? Urineverlies is ook wel een beetje het lot van een moeder toch? Op google kreeg ik vooral linkjes naar grote maandverbanden die ik kon dragen tijdens sporten.

Sport was heel belangrijk voor mij. Als moeder met drie kleine kinderen had ik die momenten voor mijzelf echt nodig. Ik wilde mij fysiek weer sterk voelen om het veeleisende dagelijks leven aan te kunnen. Dat ik nu niet op mijn lijf kon vertrouwen omdat ik steeds in mijn broek plaste had ook een mentale weerslag op mij. Ik voelde mij onzeker en kapot.

Andere moeders helpen

Ik ging naar de bekkenfysiotherapeut en fanatiek als ik ben dook ik helemaal in dit onderwerp.  Wat was er weinig informatie beschikbaar over sport tijdens en na de zwangerschap. Ik deed opleidingen in binnen- en buitenland en werd helemaal gegrepen door dit onderwerp. Ik was al actief in de sport naast mijn kantoorbaan en besloot deze op te zeggen en helemaal voor mijn passie te gaan. Ik startte met Ninja Moeder. Andere moeders helpen en voorkomen dat ze deze klachten zouden krijgen, dat was mijn doel.

Als Ninja Moeder gaf ik personal training aan huis. Mijn doelgroep: zwangere vrouwen en moeders. Ook gaf ik bootcamp aan moeders. Ik heb in die jaren enorm veel praktijkervaring opgedaan en veel geleerd door samen te werken met andere professionals uit de geboortezorg. Een aantal jaar later werd ik gegrepen door het CrossFit virus en daar zag ik dat het volkomen normaal was als je in je broek plast tijdens double unders.

Kennis delen met andere trainers

Door alle gesprekken die ik voerde met de vrouwen die ik trainde kwam ik er achter dat veel moeders rondlopen met klachten zoals urineverlies, een verzakking of een diastase. Maar ook dat er nog steeds weinig informatie beschikbaar is. Dat moest anders. Ik besloot dat ik mijn kennis wilde delen met andere trainers. Op die manier kunnen wij samen onze verantwoordelijkheid pakken, klachten voorkomen en vrouwen veilig laten trainen, ook tijdens de zwangerschap en in de eerste fase van het moederschap.

Ik gaf een workshop aan de trainers op de CrossFit box waar ik zelf sportte en dit was een succes. Zo is PowerMama geboren. In het begin gaven wij nog opleidingen door het hele land. Door de Corona crisis werden wij gedwongen meer online te werken en dit bevalt prima. Met de opleiding heb ik als doel trainers bij te scholen zodat ze vrouwen veilig en verantwoord kunnen begeleiden rondom de zwangerschap. De opleiding is nu hybride: online video’s in combinatie met een praktijkdag.

PowerMama programma en licentie

De licentie is er voor trainers die net als ik helemaal dol zijn op de doelgroep moeders en expert willen worden op het gebied van pre- en postnatale fitness. In de licentie zit permanente educatie (maandelijkse masterclasses en bijscholingen), volledig uitgewerkte programma’s en marketing materialen. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle business. Het PowerMama Programma is door het Kenniscentrum Sport en Bewegen inmiddels erkent en effectief bewezen.

Ik ben trots dat wij met PowerMama bijdrage aan een gezonde start voor moeder en kind. Inmiddels zijn er al meer dan 90 licentiehouders die op jaarbasis allemaal veel moeders begeleiden. Moeders die lekker in hun vel zitten fysiek en mentaal. Want zwanger sporten bevalt beter! Door je training zwaar te maken wordt het dagelijks leven lichter. Dat kunnen moeders wel gebruiken.

GRATIS WEBINAR

Een heel verhaal en de grap is, ik kan hier nog uren over door praten. Dat doe ik ook tijdens het webinar: 7 do’s and don’ts bij trainen tijdens en na de zwangerschap. In deze mini-opleiding leer ik je alles over sporten rondom de zwangerschap. Het mooie is: dit webinar is GRATIS!

Het webinar is op:
Donderdag 24 november 14:00 – 16:00 uur

Inschrijven kan via deze link:
https://powermama.nl/powermamawebinar/

Ben jij een fitness professional en werk je met vrouwen? Dan is de kans groot dat je ook te maken krijgt met vrouwen die zwanger of al moeder zijn. Deze vrouwen hebben aangepaste training nodig en in het webinar leer ik je wat je kunt doen met deze dames zodat je nooit meer onzeker bent.

De vorige keer was dit webinar een groot succes en waren er 161 inschrijvingen. Er is plek voor maximaal 100 mensen in Zoom dus zorg dat je er snel bij bent.

1 reactie op “Ik plaste in mijn broek tijdens kraambezoek”

  1. Pingback: Kunnen zwangere vrouwen en moeders klachtenvrij trainen in jouw sportschool? - PowerMama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *