Moeders met een missie

Moeders met een missie

Wauw, 2018 was een topjaar voor Core Academy. Het afgelopen jaar hebben wij 158 studenten opgeleid. Deze 158 trainers en coaches beschikken nu over meer kennis over training en coaching tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast hebben we nu 34 PowerMama® locaties in Nederland en België. Voor ons – moeders met een missie – zijn dit mooie resultaten waar we supertrots op zijn. Het is onze missie dat alle moeders veilig, verantwoord en met plezier kunnen sporten en bewegen. Daarom delen we met veel enthousiasme onze kennis met jou. Zodat we samen zorgen dat alle vrouwen op de juiste manier begeleid worden. 

Truuske Bailey-de Bruijn van CrossFit Leeuwarden was bij onze eerste opleiding en is nu PowerMama® Coach. Truuske: 

“In de opleiding was er een goede balans tussen theorie en praktijk. Yousra en Josine hebben op een duidelijke manier de essentiële informatie gegeven over wat er gebeurt tijdens en na de zwangerschap, en wat dit betekent voor veilig en verantwoord trainen. Hierdoor heb ik als trainer de nodige informatie gekregen om (aanstaande) moeders te kunnen begeleiden. Ik weet nu waar ik alert op moet zijn, wat de risico’s en mogelijkheden zijn, waar ik rekening mee moet houden in het coachen en hoe ik dames kan begeleiden zodat zij op een veilige en verantwoorde manier kunnen trainen. Naast de theoretische uitleg was er de mogelijkheid om de kennis direct toe te passen in de praktijk. Dit was erg waardevol, zo was ik voorbereid op de verschillende scenario’s die ik tegen zou kunnen komen in de praktijk. De opleiding heeft mij de nodige theorie en achtergrond gegeven om het PowerMama® programma te kunnen aanbieden. De online leeromgeving is een enorme toegevoegde waarde. Hierdoor kan ik mijn kennis uitbreiden, blijven mijn aanbod en kennis actueel en leer ik van andere deskundigen.

Ik heb tot nu toe twee keer het PowerMama® Programma gedraaid en ben nu bezig met de voorbereidingen voor het derde programma. De dames die mee hebben gedaan zijn zeer enthousiast over het programma. Hieronder een aantal reacties van de dames:

“Ik merk zelf nu ik zwanger ben dat sommige mensen verbaasd zijn dat ik nog steeds sport. Er heerst schijnbaar nog een taboe dat sporten slecht zou zijn tijdens de zwangerschap. Maar als ik de verhalen moet geloven schijnt een bevalling topsport te zijn, waarom zou je je daar lichamelijk niet goed op voorbereiden? Door het PowerMama® programma krijg je de juiste handvatten om op een verantwoorde manier te (blijven) sporten. En ook voor na de bevalling”

“Goede begeleiding, veel uitleg”

“Ik vond de uitleg erg goed en ook dat de oefeningen werden afgestemd op het kunnen van iedere dame”

“Mijn onderbuik is veel sterker geworden, dit voelde ik elke week na de training”

Als coach vind ik het prettig om te weten dat de dames weten wat zij wel of niet mogen doen tijdens het sporten en dat zij bewust zijn van hun ademhaling, co-contractie en techniek. De dames krijgen hun zelfvertrouwen weer terug na de bevalling, ervaren plezier en voelen zich goed bij het sporten tijdens en na de zwangerschap. Als coach kan ik mijn niet meer voorstellen dat ik deze kennis en dit aanbod niet had. Het PowerMama® Programma en de kennis die hiervoor nodig is zijn onmisbaar binnen een CrossFit box.”

Ben jij ook enthousiast over het werken met zwangere vrouwen en moeders en wil jij je specialiseren tot pre- & postnataal fitness specialist? In het nieuwe jaar staan er weer mooie opleidingen op het programma. Klik hier om je daarvoor aan te melden. We zien je graag op 10 januari in Venlo, 9 maart in Aalst of 5 april in Rotterdam.

Wil jij PowerMama® Coach worden en dit programma aanbieden op jouw box, sportschool of gym? Vanaf 1 januari kun je je aanmelden voor de licentie. We starten met een nieuwe groep coaches op 1 februari. Kijk hier voor meer informatie. Vragen? Mail ons op info@coreacademy.nl en we denken graag met je mee! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.