Zwanger tijdens de corona crisis (lockdown): 4 tips!

Zwanger tijdens de corona crisis (lockdown): 4 tips!

Zwanger zijn en bevallen tijdens de Corona crisis. Dat brengt extra spanning en onzekerheid met zich mee. Het is misschien ook niet hoe je je zwangerschap had voorgesteld: bezoekjes aan de verloskundige moeten bij voorkeur alleen, een online babyshower is toch een stukje minder leuk en hoe zit het straks met kraamvisite? Kon je eerst nog gezellig samen sporten met andere zwangere vrouwen dan is dat tijdens de lock down ook niet meer mogelijk. Gelukkig kun je thuis ook veel doen. Hieronder 4 tips.

Maak elke dag een (korte) wandeling

Nu we veel thuis zitten is het belangrijk om in beweging te blijven. Een dagelijkse wandeling is een goed idee. Wandelen in de frisse lucht heeft veel voordelen: het helpt tegen stress en angstige gevoelen, je versterkt je botten en spieren en ook is het goed voor je conditie. Daarnaast is het heerlijk om even buiten te zijn. Door in beweging te zijn ga je uit je hoofd en kom je meer in je lijf. Je knapt er altijd van op. Het is een laagdrempelige manier om te blijven bewegen als je zwanger bent. Als je last hebt van bekkenpijn maak je wandelingen dan niet te lang. Het is slim om een vast wandelmoment te kiezen zodat het een gewoonte wordt, bijvoorbeeld elke dag na de lunch.

Thuis sporten met video’s

Gezellig samen sporten met andere zwangere vrouwen zit er helaas nu even niet in. Gelukkig kun je thuis ook veel doen. Want zo fit en sterk mogelijk blijven tijdens je zwangerschap heeft vele voordelen. Misschien geeft jouw trainer wel les via Zoom, dat is natuurlijk top. Maar als dat niet zo is kun je ook thuis trainen met behulp van workout video’s. Op YouTube zijn enorm veel video’s te vinden speciaal voor tijdens de zwangerschap. Yousra is PowerMama Coach en heeft een aantal video’s opgenomen waar jij thuis aan mee kunt doen. Klik hier om direct te starten.

Zorg voor ontspanning

Naast inspanning is het enorm belangrijk om ook te ontspannen. Helemaal wanneer je meer last hebt van angst en zorgen door de huidige situatie. Wees dus lief en mild voor jezelf en maak hier tijd voor. Het is leuk om een lijstje te maken van activiteiten waar jij ontspannen en blij van wordt. Dit kan voor iedereen iets anders zijn: lekker in bad, puzzelen, muziek luisteren, dansen, knuffelen, mediteren of ontspanningsoefeningen. Als je ontspannen aan je bevalling begint is dat enorm waardevol. Richt je ook op het ontspannen van de bekkenbodem door een dagelijkse ademhalingsoefening te doen.

Blijf lekker in je eigen bubbel 

De hele dag het Corona nieuws volgen kan voor extra stress zorgen. Natuurlijk is het belangrijk om op de hoogte te blijven maar wel op jouw voorwaarden. Het kan fijn zijn om lekker in je eigen bubbel te blijven en je te richten op de zaken waar jij invloed op hebt. Laat zo min mogelijk negatieve energie binnen en keer wat meer naar binnen. Maak contact met je kindje. Zorg voor positieve mensen in je omgeving. Praat over andere dingen dan alleen de actualiteiten. Tijdens je zwangerschap mag je echt voor jezelf en je eigen behoefte gaan staan. Zorg goed voor jezelf en je baby!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.