Veel gestelde vragen over de PowerMama Licentie

Wil jij graag PowerMama coach worden maar twijfel je nog? Of heb jij een sportschool/box en overweeg je de licentie af te nemen? Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. In maart is er weer een halfjaarlijkse bijscholing voor de coaches en daarom is dit het perfecte moment om in te stappen. Aanmelden kan via deze link 

Wanneer kan ik starten als PowerMama Coach? Welke eisen zijn er?  

Je kunt starten als PowerMama Coach wanneer je onze level 1 opleiding hebt afgerond en je de licentie hebt aangeschaft. We gaan er vanuit dat deelnemers van de level 1 opleiding in het bezit zijn van een basisopleiding op gebied van fitness/personal training/anatomie. Binnen één jaar na aanmelden verwachten wij dat je de level 2 opleiding afrondt. Daarnaast is het verplicht om één keer per jaar een bijscholing bij te wonen.

Hoe lang loopt de licentie door?

Het lidmaatschap wordt in eerste instantie aangegaan voor één jaar. Daarna is het maandelijks opzegbaar. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Wat bedoelen jullie met permanente educatie?

Als PowerMama Coach is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen en je vakkennis bijhoudt. Daar dragen wij aan bij door middel van 1) de online leeromgeving waarin we alle content en kennis delen, 2) de maandelijkse online masterclass met een expert in ons vakgebied en 3) de halfjaarlijkse bijscholing. Daarnaast hebben we een actieve community op Facebook waar je al je vragen en casussen kunt delen.

Wordt het PowerMama Programma vergoed door de zorgverzekeraar?

Nog niet, maar we werken eraan! We zitten momenteel in de procedure bij Kenniscentrum Sport. We hopen dat PowerMama binnenkort een erkende sport- en beweeginterventie is. De volgende stap is dan het benaderen van de verzekeringsmaatschappijen. Sommige vrouwen krijgen PowerMama nu ook al vergoed uit de aanvullende verzekering onder kopje “zwangerschapscursus”.

Hoe zit het verdienmodel in elkaar?

Investering:

  • Je betaalt eenmalig € 295,- en maandelijks € 40,-.
  • Het eerste jaar kost je dus € 775,-.

Opbrengst:

  • De meeste licentiehouders vragen € 145,- per deelnemer (voor het PT-programma kun je natuurlijk veel meer vragen).
  • Als je één groep draait met 6 deelnemers verdien je € 870,-.
  • Dan heb je met je eerste groep al € 95,- winst gemaakt.

Je hebt de kosten er dus snel uit.

Hoe vaak krijgen we een nieuw programma?

Twee keer per jaar geven wij een nieuw programma uit. Dat is in maart en september. Wij koppelen dit altijd aan de bijscholing, zodat we elkaar kunnen zien en je een boekje mee krijgt. Er staan momenteel al 7 programma’s in de online leeromgeving.

Wanneer is er weer een bijscholing en gaat dat wel door?

De volgende bijscholing is al bijna, namelijk op vrijdag 12 maart. Op de bijscholing ontvang je het nieuw Core Restore Programma en gaan we aan de slag met het spierkorset. Mea Ligthart (bekkenfysio) is aanwezig en leert ons meer over de anatomie én ze heeft een echo-apparaat meegenomen. Dus ben jij benieuwd hoe het eruit ziet als je je transversus abdominus aanspant? Dan is dit het moment We gaan er nu vanuit dat het door kan gaan. Mocht dat niet lukken dan schuiven we het een maand op.

Ik werk op een sportschool. Moet de sportschool of ik de licentie dan afnemen?

Beide opties zijn mogelijk. Je kunt de licentie op je eigen naam afsluiten en dan mag je de PowerMama training op één locatie geven. Als de sportschool de licentie afneemt kun jij worden ingehuurd als PowerMama Coach. Ook dan krijg je toegang tot de online leeromgeving en de community.

Jullie richten je vooral op CrossFit boxen maar ik geef alleen personal training?

Het PowerMama Programma wordt inderdaad veel in CrossFit boxen gegeven máár ook door outdoor trainers en personal trainers. We hebben verschillende programma’s beschikbaar: functional fitness, Outdoor, @home, Core restore en lifestyle. Dus je kunt alle kanten op. Daarnaast is de kennis natuurlijk super nuttig voor alle trainers die met moeders werken.

Mag er zomaar een licentiehouder bijkomen als ik al PowerMama in mijn stad geef?

Door groei van het PowerMama kunnen er meerdere aanbieders in een bepaalde regio zijn. Core Academy adviseert licentienemers om goed contact met elkaar te houden en bij voorkeur afstemming te hebben over prijs, startdata, dagen en tijden zodat de relatie goed blijft en aanbieders niet op dergelijke punten hoeven te concurreren. Daarnaast zijn er nog genoeg plekken in Nederland waar nog geen aanbod is, dus grijp je kans en zorg dat je de eerste bent in jouw woonplaats.

Helpen jullie ook met het vinden van samenwerkingspartners?

We hebben het PowerMama Bekkenfysionetwerk opgericht met als doel dat alle PowerMama Coaches samenwerken met een bekkenfysio bij hun in de buurt. In de online leeromgeving vind je standaard teksten waarmee je een samenwerkingspartner kunt benaderen.

Ik twijfel of de coronatijd wel een goed moment is om in te stappen?

Dat kunnen wij ons voorstellen. Dit is ook een spannende tijd. We gaan ervan uit dat wanneer de sportscholen weer open mogen de vraag heel groot zal zijn. Misschien is dit dan juist een goed moment om je bij te scholen en voor te bereiden. Dan ben je straks klaar om deze (nieuwe) doelgroep te helpen. Maar het blijft natuurlijk een persoonlijke afweging.

Stond jouw vraag er niet tussen? Kijk op de website voor meer informatie of om je aan te melden.  Of stuur een bericht aan info@coreacademy.nl met je telefoonnummer en dan nemen we contact met je op.

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

PowerMama draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches