PowerMama van de maand: Donna Bliek

PowerMama van de maand: Donna Bliek

PowerMama is er voor en door moeders. We zijn zelf moeder, leiden trainers en coaches op om met moeders te werken en ontwikkelen trainingsprogramma’s voor moeders. Hierdoor ontmoeten wij bijna dagelijks inspirerende powervrouwen die ons de mooiste verhalen vertellen. Deze verhalen delen wij graag met jullie en hiermee is de PowerMama van de maand geboren. We trappen de PowerMama van de maand af met Donna Bliek. Als iemand deze titel verdient is zij het wel!

Donna is samen met haar man eigenaar van CrossFit Schagen. Naast het runnen van de box is de 37-jarige Donna semi-professioneel CrossFit atleet.

Haar gezinssituatie is niet altijd hetzelfde. Bas en Donna hebben een tweeling van 10 jaar, Kick en Frenky, en een dochter van 5 jaar, Puck. Daarnaast heeft Bas nog een dochter die ook regelmatig bij hen is. Op die momenten zijn ze gezellig met z’n zessen, allemaal vrouwen en Bas. Donna noemt het zelf een lekkere drukke boel met al die kinderen.

Dit komt nooit meer goed

De zwangerschappen van Donna verliepen normaal. Ook de tweeling heeft ze bijna de volle 40 weken gedragen, dit is uitzonderlijk want tweelingen worden vaak eerder geboren. Als je Donna nu ziet zou je niet denken dat ze aan het eind van die zwangerschap maar liefst 95 kilo woog.

De tweeling is met een keizersnee gehaald. Na de zwangerschap van de tweeling was haar lichaam niet direct hetzelfde als daarvoor. Donna: “ik weet nog dat ik vlak na de bevalling naar beneden keek naar al die overtollige huid en dacht dit komt nooit meer goed.”

De bevalling van de laatste kwam heel langzaam op gang waardoor Donna weeënopwekkers kreeg en uiteindelijk ook een ruggenprik. Wel is Puck er op de natuurlijke wijze uit gekomen.

Toen Donna zwanger was van de tweeling heeft ze niet gesport, wel heeft ze tijdens die zwangerschap een heel huis verbouwd. Tijdens de zwangerschap van Puck is ze tot ver in haar zwangerschap les blijven geven. Ze gaf destijds allerlei Les Mills programma’s, denk aan Bodycombat, Body Jam, CX Works en B-Kick. Dit heeft ze tot zeven maanden volgehouden.

8 weken na de bevalling haar eerste wod

Na de zwangerschap startten Bas en Donna net de box. Al na 8 weken na de bevalling deed Donna haar eerste wod (ooit). Terugkijkend is dit haar blijkbaar goed bevallen.

Het moederschap is het beste dat Donna ooit is overkomen. Ook al is het vaak heel druk, ze geniet van ieder moment met de meiden. Het gezinsleven heeft bij Bas en Donna hoge prioriteit, ze zorgen dan ook dat ze regelmatig tijd en aandacht voor elkaar hebben. Ze hebben de uren in het rooster van de box zo ingericht dat ze altijd samen eten en altijd de kinderen zelf naar school brengen en weer ophalen. Er is altijd één van hen beschikbaar om de kinderen naar ballet, CrossFit, judo, zwemmen, turnen of paardrijden te brengen.

Zelf trainen ze altijd onder schooltijd en als ze na schooltijd trainen de tweelingzusjes Kick en Frenky regelmatig met hen mee. Zij willen namelijk de beste CrossFitters van Nederland worden. Met de genetische aanleg zit het in ieder geval goed.

Op de vraag wat ze van tevoren had willen weten voordat ze moeder werd antwoordt ze: “dat je geen eigen leven meer hebt…. Nee hoor, in feite is het moederschap precies zoals ik had verwacht. Klinkt misschien een beetje raar maar ik vind ook dat ik er best goed in ben. De kinderen hebben zich in ieder geval tot nu toe als heel leuke persoonlijkheden ontwikkeld.”

CrossFit is een fulltime bezigheid

CrossFit is een fulltime bezigheid voor Donna; als coach en zelf als semi-professioneel atleet. Donna: “ik train specifiek om goed te presteren op wedstrijden met als uiteindelijke doel het kwalificeren voor de Crossfit Games. Hiervoor train ik vijf keer in de week twee keer per dag. Tot nu toe ben ik best tevreden met het behalen van een flink aantal podiumplekken met als kers op de taart het winnen van de Lowlands Throwdown afgelopen jaar.”

Om ervoor te zorgen dat mijn lichaam goed kan herstellen en sterker kan worden eet ik veel eiwitten; eiwitshakes, kip, humus, broccoli enz. Verder proberen wij altijd ons eten zelf te maken dus niets uit pakjes en potjes. Ook drink ik veel water en let ik er op dat voldoende groenten eet en ook vetten zoals avocado.

We proberen in iedere maaltijd te zorgen voor een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. En iedere week hebben we een cheat-moment met een lekker biertje, nootjes en chips, en kaas, toastjes of worst ?

Onze kinderen groeien op met onze leefstijl dus voor hen is goede voeding en bewegen heel normaal. Ze voelen zelf ook dat het goed voor ze is en ze lusten alles. Donna: “Je kunt onze kinderen niet blijer krijgen dan ze uit school een lekkere volkoren cracker met zalm te geven. Maar natuurlijk komt er in ons huis ook gerust wel eens een patatje of een pizza op tafel. We houden van gezond maar we zijn geen freaks (vinden we zelf).”

De inspiratie om gezond te leven haal ik uit de mensen om mij heen, mijn trainingsprogramma maar vooral mijn mede crossfitsters die mij inspireren om altijd een stapje harder te werken.

Je bent niet alleen maar moeder

Donna’s boodschap voor andere (aanstaande) moeders: Als je zelf gezond bent door goede voeding en bewegen en je daardoor goed in je vel zit heeft dat een positieve uitwerking op je kinderen. Fit je bevalling in en daarna zo snel mogelijk weer gaan bewegen. Door regelmatig te gaan trainen heb je even een lekker moment voor jezelf, je krijgt er energie van en sneller je oude figuur weer terug.

Denk er aan; je hebt dan wel een kindje gekregen maar je bent niet ALLEEN maar moeder, maar ook nog vrouw en iemands partner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.